Háttér
Logó
Telefon+36 30 338 8964 Facebook Időpontkérés
Implantáció
Időpontot kérek
Implantáció, fogbeültetés
A fogpótlás, amivel nem kell kompromisszumot kötnie

Az implantátumos fogpótlás rendkívüli tartósságának és kiváló esztétikai tulajdonságának köszönhetően a páciensek által gyakran kért fogpótló beavatkozás. Ezzel az eljárással gyakorlatilag lemásolhatjuk a természetes fogak felépítését, megakadályozva ezzel az állcsontok sorvadását.

Fogbeültetés

Az implantátumos fogpótlás ma már rutin beavatkozásnak számít. Az implantátum, magyarul műgyökér, az elvesztett fog gyökereként szolgál, melyre egy, az eredeti fog méretével és formájával megegyező  pótlás kerül. Az implantáció minden esetben egy hosszabb ideig tartó beavatkozás, de ez ne riasszon vissza senkit, mert ez nem azt jelenti, hogy ez ideig fogpótlás nélkül marad a páciens.

Foghiány, implantáció

Az implantátum beültetést mindig alapos tervezés és a páciens igényeinek megismerése és megértése előzi meg. Az implantációs műtétet szigorúan steril környezetben, steril eszközökkel végezzük és a beavatkozást követően rendszeres kontroll időpontokon ellenőrizzük a gyógyulást.

Az implantátumoknak főszabály szerint 3-6 hónapig kell gyógyulniuk a beültetést követően, mire kellően beágyazódnak a csontba ahhoz, hogy stabil alapot képezhessenek a készülő fogpótlásnak. Természetesen ideiglenes pótlást, amíg ez az idő letelik, készítünk pácienseink számára. A gyógyulási szakaszt követően elkészül a végleges felépítmény, azaz a kész rögzített fogpótlás.

Implantáció

Számos előnye mellett az implantátum beültetésnek vannak korlátai is, bizonyos alapbetegségek, gyógyszerek szedése, vagy az állcsont állapota megnehezíthetik vagy ellehetetleníthetik az implantátum beültetést. A nem megfelelő csontállomány manapság már nem okoz gondot, mert csontpótló beavatkozással ezt helyre tudjuk állítani és így már behelyezhetővé válik az implantátum.

 

Várjuk Önt rendelőnkben
Lépjen kapcsolatba velünk!