Háttér
Logó
Telefon+36 30 338 8964 Facebook Időpontkérés
Szájhigiénés kezelések
Időpontot kérek
Szájhigiénés kezelések
Innováció a fogkőeltávolításban, ami még a fogakat is fehéríti

Rendelőnkben a szájhigiénés kezeléseket a svájci EMS Airflow Prophylaxis Master homokfúvásos technikájával végezzük, mellyel a kezelés teljesen fájdalommentes, a fogak pedig visszanyerik eredeti színüket.

Szájhigiénés kezelések

A száj higiéniájának megőrzése a rendszeres, alapos fogmosáson alapszik. Ugyanakkor ez a mindennapi rutin a legritkább esetben elegendő az ideális szájhigiénia fenntartásához. A fogazat bizonyos területei ugyanis nehezen tisztíthatóak.

Ha nem sikerül teljes mértékben eltávolítanunk a lepedéket, az idővel felhalmozódik és fogkővé alakul. A fogkövet pedig már nem tudjuk a fogmosással vagy fogselymezéssel eltávolítani. Ehhez professzionális műszerekre és szaktudásra van szükség, melyet fogorvos vagy dentálhigiénikus szakember végezhet el.

A svájci EMS Airflow, vagy más néven Irányított Biofilm Terápiás kezelés egy innovatív és kíméletes eljárás, mely során nem sérül a fogzománc és 100%-ban eltűnik a fogkő, még a legapróbb rések közül is. A csúcstechnológiás készülék három különböző kezelést végez el egyszerre: eltávolítja a fogkövet, polírozza, valamint fehéríti a fogakat. Egyetlen kezelés áráért három szolgáltatást nyújt!

Szájhigiénés kezelések

Fogkőeltávolítás Airflow segítségével

A kezelést az úgynevezett Airflow technológiával kezdjük. Ez a műszer azon
az elven működik, ahogyan a magas nyomású ipari tisztítók – természetesen méretarányosan a célnak megfelelő erősségűre kalibrálva.

Az Airflow porlasztott víz, levegő és finom szemcséjű speciális por elegyét fújja a fogakra, amely így a legkisebb résekből is eltávolítja az enyhe fogkőlerakódást, ezen kívül a fogfelszínekre lerakódott elszíneződéseket
sem kíméli. További előnye az eljárásnak, hogy a fogfelszíneket ezzel a technológiával simára tudjuk polírozni, így a kezelés után a fogak csillogó küllemet is kapnak és a lepedék is nehezebben fog megtapadni rajtuk.

Amennyiben nagyobb mennyiségű fogkő halmozódik fel a fogakon az eltávolításhoz ultrahangos eszközt, úgynevezett depurátort alkalmazunk. A depurátor hegyes vége ultrahangos rezgést közvetít a fogkőbe, ezáltal az összetörik
és könnyedén leválik a fogról.

A depurátorra csak azokon a helyeken van szükség, ahol az Airflow nem távolította el a fogkövet. A svájci EMS rendszerben lévő depurátor a hagyományos eszközzel szemben vízszintes mozgást hajt végre, ezáltal sokkal kíméletesebb, kevésbé kellemetlen, ugyanakkor rendkívül hatékony.

Makai Orsolya Diplomás dentálhigiénikus

Dentálhigiéniai kezelések szakértő kezek által

Rendelőnkben a fogkőletávolítást és más dentálhigiéniai kezeléseket (pl. zárt kürettálás, azaz a fogak íny alatti részének a mélytisztítását) egyetemi végzettséggel rendelkező dentálhigiénikus szakember végzi. Néhány évvel ezelőttig a fogkőeltávolítást csak fogorvosok vagy OKJ bizonyítvánnyal rendelkező klinikai fogászati higiénikusok végezhették, a lényegesen magasabb szakmai felkészültséget igénylő diplomás dentálhigiénikus képzést a Szegedi Egyetem indította el először néhány évvel ezelőtt. A dentálhigiénikusnak igen fontos szerepe van a fogászati prevencióban (megelőzésben), a fogágybetegség megelőzésében és kezelésében. Rendelőnkben e tekintetben is a lehető legmagasabb színvonalú ellátást kapják pácienseink.

Várjuk Önt rendelőnkben
Lépjen kapcsolatba velünk!