Háttér
Logó
Telefon+36 30 338 8964 Facebook Időpontkérés
Szájsebészet
Időpontot kérek
Szájsebészet Szájsebészet
A szájsebészet a legnagyobb precizitást és körültekintést igénylő ága a fogászatnak

Szájsebészeti kezelések akkor jönnek szóba, ha egy problémát a “hagyományos” fogászat módszereivel nem lehetséges orvosolni. Gyakori példa a bölcsességfog húzása vagy az olyan fogeltávolítások, amikor csontban rekedt, előtörni nem képes fogakról beszélünk.

Ezen kívül a lágyrészek különféle elváltozásait, megbetegedéseit is gyakran sebészi úton lehetséges csak orvosolni.

Ezek a kezelések bár rutinszerűek, a pácienseket gyakran aggodalommal tölti el a gondolat, hogy sebészi beavatkozáson kell átesniük. Rendelőnkben ezért mindig odafigyelünk arra, hogy megadjuk a megfelelő teret és időt a kérdések és esetleges félelmek megbeszélésére. Nem sürgetünk senkit a döntés meghozatalában, de megadunk minden információt ahhoz, hogy páciensünk felelősségteljes döntést hozhasson az ellátásáról!

Foghúzás

Foghúzás, bölcsességfog műtét és egyéb sebészi eljárások

A fogorvoslás főszabály szerint törekszik a természetes fogak megőrzésére minden észszerű eszközzel. Ám ez alól lehetnek kivételek.

A bölcsességfogak a legtöbb ember szájában már nem tudnak teljes értékű fogként funkcionálni. Gyakran elő sem tudnak törni, a mellettük lévő fogakat viszont előretolhatják, ezzel a fogak torlódását és túlterhelődését okozva. Néha még egy előtört bölcsességfog is csak rizikótényező a szájban, hiszen tisztításuk igen nehézkes. A bölcsességfog húzása tehát gyakran indokolt, akár megelőzés jelleggel is.

Hasonló ehhez az az eset, amikor egy maradó fog nem tud előtörni és a csontban reked.

Szájsebészi úton kezelhetők továbbá a fogeredetű és nem fogeredetű ciszták az állcsontban, a lágyrészek kinövései, elváltozásai, a letapadt nyelv- és ajakfékek felszabadítása vagy a gyökérkezelt fogak megmentéséért végzett úgynevezett gyökércsúcs-rezekció is, ami a gyökérkezelt fog gyökércsúcsán lévő elváltozás eltávolítása a fertőzött gyökércsúcs résszel együtt.

Várjuk Önt rendelőnkben
Lépjen kapcsolatba velünk!