Háttér
Logó
Telefon+36 30 338 8964 Facebook Időpontkérés
A mosoly ereje – ne szégyeld a mosolyod!

Ahogy Marilyn Monroe mondta: “A mosoly a legszebb ékszer, amit egy nő viselhet”. Mennyire igaza van! Emellett tudományosan bizonyított tény, hogy a pozitív érzelmek életminőségünkre, testi és mentális egészségünkre gyakorolt jótékony hatása megkérdőjelezhetetlen. Csökkentik a stressz szintjét, endorfint szabadítanak fel, ami a mai stresszel és egyre gyakoribb esetben depresszióval teli világban kulcsfontosságú! 

 

A mosoly a pozitív érzelmek kifejezésének egyik legfőbb szimbóluma. Van benne valami, amitől megváltozik az egész kisugárzásunk és legbelül jó érzéssel is tölt el. Kétségtelenül szebbé teszi a mindennapjainkat. Ez a megállapítás akkor is igaz, ha mi mosolygunk és akkor is, ha ránk mosolyognak. Nem csoda, hogy mindezekért egy külön világnapot is kiérdemelt.  

 

Mi azonban, fogászatként nagyon gyakran találkozzunk azzal a helyzettel, amikor páciensünk alapvetően nagyon életvidám és mosolygós típus, de a fogait szégyelli, ezért nem mer sokat mosolyogni, vagy amint mosolyra görbül a szája, odakapja a kezét. 

 

Egyfajta szégyenérzet ez, ami meggátolja, hogy a mosoly valós pozitív hatásai érvényesüljenek a testben. 

https://novadent.hu/wp-content/uploads/2024/04/iStock-1254873474.jpg

Mi miatt szégyellheti valaki a mosolyát?

  • Nem is gondolnánk, de sokan már az első fogai közt lévő aprócska rés miatt sem mernek önfeledten mosolyogni.
  • Vagy azt is gyakran látjuk, hogy a fogak egészségesek, de zavarja páciensünket azok torlódása, ami miatt ő csúnyának látja a mosolyát. Igaz megkapja másoktól, hogy “ez az arca sexepilje”, de ő ezt nem így érzi.
  • Gyakori eset a foghiány, akár elöl, akár a rágózónában, ami mosolygáskor látszik, és azonnali gátlást vált ki, amint nagyra görbül(ne) a száj.
  • A foghiánynak minden szintje, így akár a több hiányzó fog is (érthető módon) meggátolja az embert abban, hogy mosolyogjon, de volt olyan páciensünk, aki a társas kapcsolatairól is inkább lemondott, mert szégyellte a mosolyát.

Szerencsések vagyunk, hogy nem szívsebészként dolgozunk, hanem fogorvosként, így az esetek 99%-ban tudjuk azt mondani páciensünknek, hogy “Semmi gond, ezen biztosan tudunk segíteni!”. 🙂

https://novadent.hu/wp-content/uploads/2024/04/iStock-1473926880.jpeg

Mosolyszépítés fogpótlással

A Novadent rendelőben készült fogpótlások kiemelkedően hosszú élettartamúak, az esztétikára pedig megkülönböztetett figyelmet fordítunk. Legyen szó egy szóló koronáról, vagy komplexebb beavatkozást igénylő implantátumos fogpótlásról, mindig arra törekszünk, hogy páciensünk igényeihez igazodva a legjobbat nyújtsuk.

Mosolyszépítés fogszabályozással

Amennyiben fogszabályozással kell a fogakat sorba rendezni, úgy Dr. Csiki Péter fogszabályozó specialistához küldjük pácienseinket. Igaz, hogy a doktor úr Budapesten rendel, de higgyétek el, megéri az a 4-6 hetenként történő utazás, mert a végeredmény valóban tökéletes és valóban tartós lesz. Számtalan páciensünk mosolya újult már meg a doktor úr kezei közt.

Mosolyszépítés porcelán héjakkal

Amennyiben páciensünket a foga(i) formája, mérete, elhelyezkedése, vagy a fogak közti rés zavarja, az kisebb esztétikai korrekcióval is korrigálható (porcelán -indirekt-, vagy direkt héjakkal.

Hisszük, hogy fogászati beavatkozásainkkal egy új életminőséget, egy új életet adunk pácienseinknek.

Nagyon elégedett vagyok a doktornő munkájával. Ön nagyon kedves és önzetlen volt azalatt az idő alatt, míg elkészült a fogpótlásom. Az elkészült fogpótlással nagyon elégedett vagyok!

Ági

Kedvesség, profizmus, szakmai és emberi rátermettség. Minősítés: színtiszta jeles. A szavak mögötti tartalom hiteles, biztos javaslom az esetleges fogászati beavatkozásoknál, nem csalatkozol.

Erika

 

Az elmúlt év során számos alkalommal jártam a doktornőnél. Már elmúltam 60 éves, de ilyen alapos, körültekintő hozzááállással még nem találkoztam. Ezért csak ajánlani tudom Őt mindenkinek.

Gábor

Krisztina doktornőnél az első kezelés alkalmával éreztem, hogy jó kezekben vagyok. A hosszú kezelés közben folyamatosan kommunikált, precízen, fájdalommentesen dolgozott. Az utógondozásra is nagy figyelmet fordít. Nagyon elégedett vagyok a munkájával.

Ági

Fiam javaslatára tértem át Krisztinához. Ki figyelmességével, kedvességével és szaktudásával engem is meggyőzött. Így csak ajánlani tudom.

Ibolya

Őrizd meg sokáig a gyermeki éned!

Tudtad, hogy egy gyermek 400 alkalommal mosolyog naponta, míg egy felnőtt csak 15-ször? Hogy miért? Mert a gyerekek meg tudják élni a pillanatokat. Bennük még csekély mértékben vannak jelen a gátlások és szabadabban, önfeledten fejezik ki az érzéseiket. Róluk példát véve nekünk, felnőtteknek is többet kellene mosolyogni!

Sokan sokféleképpen éljük meg a mindennapi nehézségeket, de egy dolog biztos: ha felszabadultan tudsz és mersz mosolyogni, az mindenképp segít abban, hogy könnyebben vedd az élet adta akadályokat. Mi abban segítünk, hogy a fogad külleme semmiképp sem akadályozzon meg ebben!

Fordulj hozzánk bizalommal! Egy szép mosoly minden körülmények közt tündöklővé tesz!

https://novadent.hu/wp-content/uploads/2024/04/kriszti2.jpg
Várjuk Önt rendelőnkben
Lépjen kapcsolatba velünk!