Háttér
Logó
Telefon+36 30 338 8964 Facebook Időpontkérés
A szájüregi daganatszűrés fontossága

Ismerje meg az összefüggéseket a daganatos betegségek és a fogászat között

Szívügyünknek tekintjük a prevenciós egészségügyi vizsgálatokra felhívni a figyelmet, melyek közül a mi terepünk a szájüregi daganatszűrés. A szájüregi daganatok korai diagnózisa a siker kulcsa a hatékony kezeléshez.

Miért fontos a rendszeres fogászati szűrővizsgálat?

Nők és férfiak ezreit érinti a szájüregi daganat, amely sokáig észrevétlen marad. Azzal tehetsz a legtöbbet egészséged megőrzéséért, ha rendszeresen elmész szűrővizsgálatokra, ahol már a kezdeti tünetekkor fény derülhet a betegségre. Nálunk a fogászati konzultáció utolsó és elmaradhatatlan lépése minden esetben a szájüregi daganatszűrés.

https://novadent.hu/wp-content/uploads/2023/11/a-szajuregi-daganatszures-fontossaga1.jpg

A szájüregi daganatszűrés célja, hogy az esetleges elváltozásokat vagy gyanús területek azonosítani tudjuk. Csak ismételni tudjuk önmagunkat: az időben történő felismerés lehetőséget teremt a gyorsabb és hatékonyabb kezelésre, ami nagyban növeli a gyógyulási esélyeket, ezért kérünk mindenkit, hogy ne hanyagoljátok el a rendszeres fogászati vizsgálatokat! Mi minden felmerülő kérdésre nyitottak vagyunk, hozzánk bátran fordulhattok ezzel a témával kapcsolatban!

A szájüregi daganatszűrés lépései

A fogászati szűrés teljesen fájdalommentes, és számos esetben bizonyította már, hogy sajnos valóban szükség van rá, mert tünetek nem voltak, mi viszont észrevettük az elváltozást.

 1. A fogászati szűrővizsgálatok során alaposan megvizsgáljuk
  👉a szájüreget
  👉a nyelvet
  👉az ajkakat
  👉az ínyt
  👉és az orrüreget is
 2. Panoráma röntgen felvételt készítünk a teljes szájüregről, amely a szabad szemmel nem látható területeket is alaposan láthatóvá teszi.
 3. Amennyiben a vizsgálat alapján felállított diagnózis daganatos elváltozást mutat, mi minden esetben elkészítjük a legmegfelelőbb kezelési tervet és további vizsgálatokra utaljuk be pácienseinket (pl. biopszia), amely alapján a betegség pontos típusát és stádiumát is megállapíthatjuk.
https://novadent.hu/wp-content/uploads/2023/11/a-szajuregi-daganatszures-fontossaga2.jpg

A daganatos betegségek és a fogászat összefüggései

Ha daganatos betegséggel küzd és fogászati ellátásra is szüksége van, akkor ez a rész Önnek szól!

Mi minden daganatos beteg pácienst soron kívül fogadunk személyes konzultációra, és azonnal kezeljük Őket, ha fogágybetegséget, gyulladt fogat, kicserélésre váró tömést találunk.

Sokan nem tudják, hogy daganatos beteg páciensek gyakran a gyógyszeres terápiában ún. biszfoszfonát hatóanyagú injekciót, vagy gyógyszert kapnak. Ezt a gyógyszercsaládot a csontritkulás megakadályozására is használják, de a daganatos sejtek szaporodásának csökkentésében is nagyon hatékony, emiatt kapnak sok esetben pl. a emlődaganatos nők is ilyet.

A biszfoszfonát tartalmú gyógyszerek esetében fogászatilag felléphet mellékhatás, ezért fokozott figyelemmel kell eljárnunk. Ha olyan beavatkozást tervezünk, ami érinti a csontot, pl.:
🦴implantálás
🦴foghúzás
🦴gyökérkezelés
🦴csontpótlás
ott mindenképp antibiotikumos védelemben kell ezt csinálnunk.

https://novadent.hu/wp-content/uploads/2023/11/a-szajuregi-daganatszures-fontossaga3.jpg

Nagyon fontos tehát és kérünk szépen mindenkit, hogy az első konzultáció alkalmával már az anamnézis lap kitöltésekor jelezze a korábbi betegségeket, gyógyszeres terápiákat is, akkor is, ha felépült a daganatos betegségből, mert így tudunk a lehető legkörültekintőbben eljárni.

Az időben történő fogászati szűrővizsgálatok és szájüregi daganatszűrés nemcsak a szájüregi problémák, hanem a daganatos betegségek elleni védelem fontos részét képezik. Az egészség értékesebb, mint bármi más, és annak megőrzése legyen az elsődleges szempont.

Ha még nem tette meg, ne habozzon bejelentkezni fogászati szűrővizsgálatra! 

https://novadent.hu/wp-content/uploads/2023/11/a-szajuregi-daganatszures-fontossaga4.jpg
Várjuk Önt rendelőnkben
Lépjen kapcsolatba velünk!