Háttér
Logó
Telefon+36 30 338 8964 Facebook Időpontkérés
Megelőzés kezelés csomag – ha még 20 év múlva is saját fogakat szeretne

A megelőzés mindig egyszerűbb és olcsóbb!

Ahhoz, hogy fogaink egészségét megőrizzük nem kell más hozzá, csak egy kis odafigyelés. Persze ez egyszerűen hangzik, de akkor miért kell mégis annyi fogpótlást készítenünk? A rendszeres fogmosás fontosságát mindenki ismeri, mégis kevesen gyakorolják. Mi ezen szeretnénk most változtatni, és sokkal inkább a megelőzésre koncentrálni, mintsem az utókezelésekre.

Fogaink sok külső hatásnak vannak kitéve, ha azt vesszük figyelembe naponta milyen sokszor használjuk étkezésre, beszédre,…stb., de csak nagyon kis százalékban fókuszálunk arra, hogy a mindennapi életünkhöz megfelelő védelmet és törődést biztosítsunk számukra. Holott egy pici plusz odafigyeléssel akár el is kerülhetők a komolyabb fogászati beavatkozások. Mutatjuk hogyan.

Professzionális száj és fogtisztítás

A fogak tisztítása két részből áll. Egyrészt elengedhetetlen a mindennapi otthoni szájápolás, kellő gyakorisággal (naponta 2x, de inkább 3x), a megfelelő eszközökkel és technikával.

Emellett fontos félévente, vagy évente, kinél milyen gyakran javasolt, elmenni professzionális fogtisztításra, amit általában dentálhigiénikusok végeznek. Ez speciális eszközök és anyagok segítségével történik, melyek rendkívül alaposan távolítják el a fog felszínéről azokat a lerakódásokat, amiket ebben az állapotukban már az otthoni fogtisztítás során nem lehetséges.

Mi itt a Novadentnél, a hagyományos fogkőeltávolítás helyett a svájci fejlesztésű EMS irányított biofilmterápiát alkalmazzuk erre.

Miben jobb az EMS fogtisztítás a hagyományos fogkőeltávolításnál?

Az EMS biofilmterápiás kezelés olyan terápiás módszer, mely segít a fogkő mellett a fogakról a fogkő okozóját, a biofiolmet is teljes mértékben, hatékonyan és nem utolsó sorban fájdalommentesen eltávolítani. Ez nagyon fontos a későbbi fogágy-gyulladás és fogszuvasodás megelőzésében. Ugyanis a fogínyen megtapadó baktériumok nem megfelelő kezelése hatással van az egész testre, hozzájárulhatnak akár szívbetegség, Alzheimer-kór, cukorbetegség, vetélés és további súlyos betegségek kialakulásához.

Emellett az EMS kezelés egy fontos része az edukálás, mely során szemléltetjük pácienseinknek, hogy mely területekre szükséges több figyelmet fordítani a mindennapi fogmosások alkalmával.

https://novadent.hu/wp-content/uploads/2024/07/ems-fokep.jpg

Egyéni szájhigiénés szaktanácsadás

A fogak és a száj folyamatos tisztítása elengedhetetlen a hosszan tartó ápoltság eléréséhez. De hát fogat mosni mindenki tud, nem igaz? A rossz hír az, hogy sajnos nem.

A rutinként kialakult fogmosási technikát meg kell tanulni, majd a mindennapok során azt alkalmazni kell. A különböző fogazatok (fogpótlás, fogszabályozó készülék, torlódott fogak, tejfogak, stb.) más-más eszközöket és technikát igényelnek.

Tapasztalataink alapján sok esetben nem megfelelőek a kialakult fogmosási módszerek, mellyel hosszabb távon komolyabb problémák is kialakulhatnak, ezek kezelése pedig súlyosabb beavatkozást igényelhet.

Az egyéni szájhigiénés oktatással az a célunk, hogy mindenkit megtanítsunk helyesen fogat mosni, az esetlegesen már kialakult rossz mozdulatokat kijavítsuk, megalapozva így a fogak és a száj egészséges állapotának hosszú távú fenntartását.

https://novadent.hu/wp-content/uploads/2024/07/fogapolas.jpg

Fogszuvasodás, mint népbetegség

A szuvasodás sajnos majdnem minden embert érint. Ezzel nincs is semmi gond, nekünk fogorvosoknak is meg kell élni valamiből. :-)) Egy szuvas fog eleinte nehezen észrevehető, viszont aki rendszeresen jár dentálhigiénés kezelésre, náluk már az első pillanatban felismerjük és kezeljük is.

Amennyiben ez nem történik meg, nem megfelelő odafigyeléssel akár a fogideg is sérülhet, ami a fog elhalásához is vezethet. Éppen ezért mi mindenkinek azt javasoljuk, hogy inkább a megelőzésre fektessen nagyobb figyelmet, mert a problémák kezelése mindig hosszadalmasabb és költségesebb.

 

Megelőzés kezelés csomag – kulcs az egészséges fogakhoz

Ahogy a nevében is benne van, a Megelőzés kezelés csomagunkkal az a célunk, hogy segítsünk elkerülni bármilyen nemű fogászati problémát.

Milyen kezeléseket jelent ez? 

Az első kettőről már beszéltünk, de a speciális fogpakolásról még nem. Ezzel az eljárással a fogak felszínére Curasept Biosmalto professzionális fogpakolás kerül, mely speciális, fogzománc erősítő ásványokban gazdag, ezáltal megerősíti a fogakat és a fogzománcot, így közvetlen segíti a fogszuvasodás megelőzését. A készítmény természetes hatóanyagokat tartalmaz, amik a fogak szöveteiben új ásványi rétegek lerakódását idézik elő.

https://novadent.hu/wp-content/uploads/2024/07/Megelozes-kezeles-csomag-Novadent.jpg

A kezelést követően segítünk a folyamat tovább erősítésében azzal, hogy adunk Önnek otthoni használatra javasolt fogkrémet, így széleskörűen biztosítjuk a fogak megerősödését.

Előnye, hogy elég csupán félévente időt szánni rá, hiszen garantáltan tartós eredményt biztosít.

A kezelési idő 1,5-2  óra.

A “Megelőzés kezelés csomag” kialakításával az volt a célunk, hogy mindezt kedvezményesen tudjuk biztosítani minden tudatos páciensünknek. Az eredeti ár: 85.000 Ft, csomagban kérve viszont mindössze 70.000 Ft. A kezelést dentálhigiénikusunk, Gréta végzi.

Nagyon sok helyzetben csak akkor vesszük észre milyen meghatározó számunkra egy-két dolog, amikor már elromlott vagy elvesztettük. Ez a fogakra különösen igaz!

Ne várjuk ezt meg! Tegyünk már most fogaink egészségéért azzal, hogy tudatosan odafigyelünk ápolásukra!

Várjuk Önt rendelőnkben
Lépjen kapcsolatba velünk!