Háttér
Logó
Telefon+36 30 338 8964 Facebook Időpontkérés
Miben más az Irányított Biofilm Terápia egy egyszerű fogkő eltávolítástól?

Mi az a biofilm?

A biofilm a fogakon természetesen képződő láthatatlan réteg, amelyben baktériumok is találhatóak. Ezen bakteriumok kóros elszaporodása, valamint túlzott savtermelése okozza az ínygyulladást, a fogszuvasodást és elősegíti a fogkőképződést. Akkor szaporodnak el, ha nem megfegfelelő a szájhigiénénk, tehát nem jól mossunk a fogat, valamint nem járunk rendszeresen dentálhigiénés kezelésre.

Az Irányított Biofilm terápia esetében nem csak a fogkő eltávolításon van a hangsúly, hanem ez egy 8 lépésből álló kezelési protokollt végzünk. Alapos vizsgálatot követően megfestjük a fogfelszíneket egy speciális készítménnyel, ami láthatóvá teszi a fogon lévő lepedéket és fogkövet. Ezt követően instruáljuk a pácienst a helyes fogmosásra. Majd a kezelést az úgynevezett Airflow technológiával végezzük és ha szükséges ultrahanggal eltávolítjuk a keményebb fogkövet. Egy végső ellenőrzést követően pedig befoglaljuk a kontroll időpontot.

A köznyelvben az Airflow-t homokfúvásnak is hívják, azonban ezt az eljárást nem szabad összekeverni a hétköznapi profilaxis berendezések nyújtotta élménnyel. Az Irányított Biofilm terápiához szükség van egy csúcstechnológiás svájci készülékrel, amely három különböző kezelést biztosít egyszerre: eltávolítja a fogkövet, polírozza, valamint fehéríti a fogakat.

Az Airflow-nak köszönhetően fogaink nem csak szebbek lesznek, hanem ínyünk egészségét is hosszú távon meg tudjuk őrizni. A magas nyomáson érkező víz és finom por egyvelege első lépésként eltávolítja a fogon lévő apróbb szennyeződéseket és a puhább fogkövet, majd a megtisztított felületet ezzel az említett keverékkel alaposan fel lehet polírozni, ezzel késleltetve az újabb lerakódások megtapadását. Ha tisztításkor ez a polírozási fázis kimarad, akkor érdesnek fogjuk érezni a fogfelszíneket és nagyon hamar ismet lepedékes és fogköves lesz.

Ahogyan a fogkő eltávolításra, úgy az Irányított Biofilm terápiára is javasolt fél évente járni, így sok fogászati kellemetlenség elkerülhető.

Fogsor az Irányított Biofilm Terápia után

https://novadent.hu/wp-content/uploads/2022/03/airflow-utan.jpg

8 lépéses fogkő eltávolítás

8 lépéses fogkő eltávolítás

Várjuk Önt rendelőnkben
Lépjen kapcsolatba velünk!